divendres, 8 d’abril de 2011

ATUREM EL CANVI CLIMÀTIC


ATUREM EL CANVI CLIMÀTIC

ORIGEN DEL CANVI CLIMÀTIC
La Terra és un planeta molt especial; la seua atmosfera (formada principalment per nitrogen, oxigen i argó i molt, molt poc  de diòxid de carboni  CO2)  funciona com un hivernacle que atrapa l’escalfor del Sol i no la deixa escapar. Això hi possibilita la vida mentre a l’espai fa un fred que glaça.
El nostre planeta ha viscut distints canvis climàtics al llarg de la seua història (glaciacions o sequeres extremes) però eren deguts a causes naturals i al llarg de milions d’anys. Ara el canvi climàtic l’estem provocant els humans amb les nostres accions i de manera molt ràpida.
Aquest canvi fa que augmente la temperatura de la terra com a conseqüència de l’augment de CO2 produït per les combustions de combustibles fòssils (carbó, petroli, i gas natural).

COM ENS AFECTARÀ?
Algunes conseqüències del canvi climàtic ja estan passant com el  desgel dels glacials. Amb el canvi climàtic tindrem més calor, els estius seran més llargs i també més insuportables. Viurem amb menys aigua encara que en altres zones del món podria haver inundacions per l’augment del nivell del mar. Els paisatges canviaran així com la vegetació , hi haurà més sequera i el clima sec afavorirà els incendis.

I JO, QUÈ PUC FER?
El canvi climàtic és la major amenaça ambiental que tenim actualment. El nostre repte és reduir el consum energètic a fi de frenar aquest canvi del clima. L’energia és necessària perquè puguem viure bé però no l’hem de malgastar i cal fer un ús responsable sense renunciar a les comoditats , només canviar alguns hàbits .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada